Richard Zinman, managing director bij Credit Suisse Secuities, spreekt van een bull market in pessimisme. Dat pessimisme houdt meteen ook de kiem van een nieuwe bull market in.

Anderzijds zijn er natuurlijk wel redenen voor dat pessimisme. Over de afgelopen drie jaar leverden aandelen een negatief rendement van 9% op. Amerikaanse staatsobligaties stegen over dezelfde periode anderzijds met 9%.

Zimman spreekt van een 'swing' van 180 basispunten en ziet hier kansen weggelegd. Mathematisch gezien is het volgens hem onmogelijk dat deze swing zich ook in de komende jaren gaat herhalen. Het moment is met andere woorden rijp om in aandelen te beleggen.

Richard Zinman, managing director bij Credit Suisse Secuities, spreekt van een bull market in pessimisme. Dat pessimisme houdt meteen ook de kiem van een nieuwe bull market in. Anderzijds zijn er natuurlijk wel redenen voor dat pessimisme. Over de afgelopen drie jaar leverden aandelen een negatief rendement van 9% op. Amerikaanse staatsobligaties stegen over dezelfde periode anderzijds met 9%. Zimman spreekt van een 'swing' van 180 basispunten en ziet hier kansen weggelegd. Mathematisch gezien is het volgens hem onmogelijk dat deze swing zich ook in de komende jaren gaat herhalen. Het moment is met andere woorden rijp om in aandelen te beleggen.