In de toekomst kunnen beleggers alleen maar geld verdienen wanneer ze snel kunnen anticiperen op onverwachte en erg ingrijpende gebeurtenissen. Tijdens de "Great Moderation" was de inflatie laag, de rentepolitiek voorspelbaar en waren er geen forse schommelingen in de economische cycli.

Daardoor was het voor beleggers relatief makkelijk om geld te verdienen. In de New Normal liggen de zaken echter helemaal anders. Historische correlaties zijn daarom niet langer bruikbaar of kunnen in het ergste geval zelfs misleidend zijn.

Het is belangrijk dat de beleggers dit zo snel mogelijk begrijpen. Fondsbeheerders gaan zich eveneens moeten aanpassen, ze gaan producten ontwikkelen die risico's bevatten en andere producten die geen risico's bevatten.

In de toekomst kunnen beleggers alleen maar geld verdienen wanneer ze snel kunnen anticiperen op onverwachte en erg ingrijpende gebeurtenissen. Tijdens de "Great Moderation" was de inflatie laag, de rentepolitiek voorspelbaar en waren er geen forse schommelingen in de economische cycli. Daardoor was het voor beleggers relatief makkelijk om geld te verdienen. In de New Normal liggen de zaken echter helemaal anders. Historische correlaties zijn daarom niet langer bruikbaar of kunnen in het ergste geval zelfs misleidend zijn. Het is belangrijk dat de beleggers dit zo snel mogelijk begrijpen. Fondsbeheerders gaan zich eveneens moeten aanpassen, ze gaan producten ontwikkelen die risico's bevatten en andere producten die geen risico's bevatten.