Armstrong verwijst naar Turkije, de Oekraïne, Thailand, Venezuela, Bosnië-Herzegovina en ga zo maar door. In al deze gevallen betreft het land met een democratie waarbij ontevreden burgers zich tegen de staat keren wegens corruptie en ander wantoestanden.

Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens ook andere landen met hetzelfde fenomeen geconfronteerd zullen worden. Zuid-Europa is niet meer of niet minder dan een tikkende tijdbom, maar ook landen als Frankrijk kunnen veel sneller dan verwacht met grote sociale onrust geconfronteerd worden.

Armstrong verwijst naar Turkije, de Oekraïne, Thailand, Venezuela, Bosnië-Herzegovina en ga zo maar door. In al deze gevallen betreft het land met een democratie waarbij ontevreden burgers zich tegen de staat keren wegens corruptie en ander wantoestanden. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te worden alvorens ook andere landen met hetzelfde fenomeen geconfronteerd zullen worden. Zuid-Europa is niet meer of niet minder dan een tikkende tijdbom, maar ook landen als Frankrijk kunnen veel sneller dan verwacht met grote sociale onrust geconfronteerd worden.