Extra vraag naar veilige havens

Angst voor een recessie zorgt naast de vlucht naar veilige havens volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor extra vraag. De 10-jaars Spaanse en Italiaanse rentes stegen dinsdag en woensdag daarentegen en noteren respectievelijk op 6,7% en 6%.

Binnen aandelen was ook een groot verschil waar te nemen.

Opvallend was ook de teruggang in een aantal opkomende markten, waarbij Brazilië hard onderuit ging.

De afzwakking in China zal een negatief effect op de verkopen van grondstoffen hebben. Deze bewegingen bevestigen toch dat beleggers risico-avers zijn.

Om een rally in aandelen en perifere obligaties te krijgen zijn een concretere aanpak van de Europese crisis, een herkapitalisatie van de banken en duidelijkheid over de bijdrage die beleggers in Spaanse bankaandelen en hybride producten moeten bieden aan het steunpakket noodzakelijk.

Extra vraag naar veilige havens Angst voor een recessie zorgt naast de vlucht naar veilige havens volgens Theodoor Gilissen Bankiers voor extra vraag. De 10-jaars Spaanse en Italiaanse rentes stegen dinsdag en woensdag daarentegen en noteren respectievelijk op 6,7% en 6%. Binnen aandelen was ook een groot verschil waar te nemen. Opvallend was ook de teruggang in een aantal opkomende markten, waarbij Brazilië hard onderuit ging. De afzwakking in China zal een negatief effect op de verkopen van grondstoffen hebben. Deze bewegingen bevestigen toch dat beleggers risico-avers zijn. Om een rally in aandelen en perifere obligaties te krijgen zijn een concretere aanpak van de Europese crisis, een herkapitalisatie van de banken en duidelijkheid over de bijdrage die beleggers in Spaanse bankaandelen en hybride producten moeten bieden aan het steunpakket noodzakelijk.