De boodschap die ECB president Draghi in zijn toelichting gaf was volgens Theodoor Gilissen Bankiers positiever van toon.

De Duitse 10-jaars rente is inmiddels vorige week opgelopen van 1,48% tot 1,6%. Ook zag men de risico-opslagen van vrijwel alle Europese landen vorige week.

De succesvolle emissies van Ierland en Spanje zorgden voor dalende 10-jaars rentes in deze landen, sinds woensdagavond met 19 bp tot 3,0% in Ierland en met 29 bp tot 4,9% in Spanje. Ook andere perifere landen profiteerden van het positieve sentiment (Italië -11 bp en Portugal -8 bp).

De boodschap die ECB president Draghi in zijn toelichting gaf was volgens Theodoor Gilissen Bankiers positiever van toon. De Duitse 10-jaars rente is inmiddels vorige week opgelopen van 1,48% tot 1,6%. Ook zag men de risico-opslagen van vrijwel alle Europese landen vorige week. De succesvolle emissies van Ierland en Spanje zorgden voor dalende 10-jaars rentes in deze landen, sinds woensdagavond met 19 bp tot 3,0% in Ierland en met 29 bp tot 4,9% in Spanje. Ook andere perifere landen profiteerden van het positieve sentiment (Italië -11 bp en Portugal -8 bp).