Daardoor werden op de eerste plaats de landbouwgrondstoffen duurder. De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, steeg op weekbasis met meer dan 4%.

De katoenprijs steeg aan het snelste tempo voor de afgelopen 39 jaar, nadat India aankondigde dat de export van katoen vanwege de grote droogte die het land teisterde.

Anderzijds verregende een deel van de Russische tarweproductie, terwijl de Australische tarweproductie dan weer onder de droogte te lijden had. Fain Shaffer, grondstoffenhandelaar bij Infinity Trading, sprak van de perfecte storm op de grondstoffenmarkten.

Daardoor werden op de eerste plaats de landbouwgrondstoffen duurder. De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, steeg op weekbasis met meer dan 4%. De katoenprijs steeg aan het snelste tempo voor de afgelopen 39 jaar, nadat India aankondigde dat de export van katoen vanwege de grote droogte die het land teisterde. Anderzijds verregende een deel van de Russische tarweproductie, terwijl de Australische tarweproductie dan weer onder de droogte te lijden had. Fain Shaffer, grondstoffenhandelaar bij Infinity Trading, sprak van de perfecte storm op de grondstoffenmarkten.