Roger Nightingale, economist en strategist bij RDN Associates, verwijst naar de heikele politieke situatie in de meeste landen in de Europese periferie. Italië wordt gegijzeld door Silvio Berlusconi, zonder steun van diens partij zou de huidige regeringscoalitie geen schijn van kans hebben.

Spanje zit gevangen in een corruptieschandaal, waardoor de slagkracht van premier Mariano Rajoy wordt ondermijnd. Daarnaast zijn er ook de politieke problemen in Portugal, terwijl het in Griekenland helemaal huilen met de pet op is. Nightingale sluit niet uit dat vanaf september de Europese poppen weer aan het dansen gaan.

Roger Nightingale, economist en strategist bij RDN Associates, verwijst naar de heikele politieke situatie in de meeste landen in de Europese periferie. Italië wordt gegijzeld door Silvio Berlusconi, zonder steun van diens partij zou de huidige regeringscoalitie geen schijn van kans hebben. Spanje zit gevangen in een corruptieschandaal, waardoor de slagkracht van premier Mariano Rajoy wordt ondermijnd. Daarnaast zijn er ook de politieke problemen in Portugal, terwijl het in Griekenland helemaal huilen met de pet op is. Nightingale sluit niet uit dat vanaf september de Europese poppen weer aan het dansen gaan.