In september vorig jaar duwden de speculanten de olieprijs eveneens door het plafond, tot er plots winstnemingen gebeurden. In een mum van tijd werd een vat Brent (Noordzee-olie) toen 5 dollar goedkoper, dit onder grote verhandelde volumes. Hetzelfde zou nu opnieuw kunnen gebeuren.

James Cordier, stichter van Optionsellers.com, is van mening dat een perfecte storm op de oliemarkten dreigt. Die storm heeft de olieprijs door het plafond gejaagd. Aan de bovenkant wacht echter sterke weerstand die maar moeilijk doorbraken zal raken. Cordier houdt rekening met een correctie voor de olieprijs richting 100 dollar per vat.

In september vorig jaar duwden de speculanten de olieprijs eveneens door het plafond, tot er plots winstnemingen gebeurden. In een mum van tijd werd een vat Brent (Noordzee-olie) toen 5 dollar goedkoper, dit onder grote verhandelde volumes. Hetzelfde zou nu opnieuw kunnen gebeuren. James Cordier, stichter van Optionsellers.com, is van mening dat een perfecte storm op de oliemarkten dreigt. Die storm heeft de olieprijs door het plafond gejaagd. Aan de bovenkant wacht echter sterke weerstand die maar moeilijk doorbraken zal raken. Cordier houdt rekening met een correctie voor de olieprijs richting 100 dollar per vat.