Inmiddels is echter het besef gegroeid dat dit misschien wel zo is, maar dat de wereld achterblijft met een enorme schuldenberg die nu moet afbetaald worden. Bovendien heeft de wereldeconomie alle moeite van de wereld om opnieuw voldoende momentum te krijgen.

Analisten Edel Tully en Joni Teves van UBS hebben hun verwachting voor de goudprijs wat 2014 opgetrokken, meer bepaald van 1200 naar 1300 dollar. Beleggers rekenen bij een aankoop van goud niet langer op het realiseren van meerwaarde, maar ze beschouwen de edelmetalen eerder als een waardebescherming. Vandaar het relatief bescheiden koersdoel voor de goudprijs.

Inmiddels is echter het besef gegroeid dat dit misschien wel zo is, maar dat de wereld achterblijft met een enorme schuldenberg die nu moet afbetaald worden. Bovendien heeft de wereldeconomie alle moeite van de wereld om opnieuw voldoende momentum te krijgen. Analisten Edel Tully en Joni Teves van UBS hebben hun verwachting voor de goudprijs wat 2014 opgetrokken, meer bepaald van 1200 naar 1300 dollar. Beleggers rekenen bij een aankoop van goud niet langer op het realiseren van meerwaarde, maar ze beschouwen de edelmetalen eerder als een waardebescherming. Vandaar het relatief bescheiden koersdoel voor de goudprijs.