Wanneer de huurprijzen stijgen, volgen de consumentenprijzen in de meeste gevallen deze opwaartse beweging. Darda houdt daarbij ook steeds rekening met het percentage Amerikanen dat een eigen huis bezit.

Dat percentage Amerikanen dat een eigen huis bezit, vertoont al een tijdje een dalende trend. Momenteel bedraagt het nog 66,50%, ten opzichte van een piek op 69% die in 2004 werd bedreigd.

Wanneer het percentage terugvalt tot onder 60, waar het zich in verschillende hard getroffen staten al bevindt, kan de correlatie tussen huur- en koopprijs echter zich omkeren. Te veel leegstand zal de huurprijzen doen dalen vanwege een hoger aanbod, aldus Darda.

Wanneer de huurprijzen stijgen, volgen de consumentenprijzen in de meeste gevallen deze opwaartse beweging. Darda houdt daarbij ook steeds rekening met het percentage Amerikanen dat een eigen huis bezit. Dat percentage Amerikanen dat een eigen huis bezit, vertoont al een tijdje een dalende trend. Momenteel bedraagt het nog 66,50%, ten opzichte van een piek op 69% die in 2004 werd bedreigd. Wanneer het percentage terugvalt tot onder 60, waar het zich in verschillende hard getroffen staten al bevindt, kan de correlatie tussen huur- en koopprijs echter zich omkeren. Te veel leegstand zal de huurprijzen doen dalen vanwege een hoger aanbod, aldus Darda.