Een stilaan peperdure vastgoedmarkt kan de herverkiezing van Angela Merkel later dit jaar in gevaar brengen. Betaalbare huisvesting is één van de campagnepunten van de huidige kanselier en die betaalbare huisvesting dreigt nu rechtstreeks in gevaar te komen.

Als gevolg van de stijging van de vastgoedprijzen worden ook de huurprijzen verhoogd, waardoor de Duitsers een steeds groter deel van hun inkomen moeten gaan uittrekken om de huur te betalen. De druk op Merkel op meer regelgeving op de vastgoedmarkt neemt zienderogen toe.

Een stilaan peperdure vastgoedmarkt kan de herverkiezing van Angela Merkel later dit jaar in gevaar brengen. Betaalbare huisvesting is één van de campagnepunten van de huidige kanselier en die betaalbare huisvesting dreigt nu rechtstreeks in gevaar te komen. Als gevolg van de stijging van de vastgoedprijzen worden ook de huurprijzen verhoogd, waardoor de Duitsers een steeds groter deel van hun inkomen moeten gaan uittrekken om de huur te betalen. De druk op Merkel op meer regelgeving op de vastgoedmarkt neemt zienderogen toe.