Hoewel dit positief is, verandert het niets aan de verwachtingen van ABN Amro. De analisten van de bank herhalen hun koopadvies voor Philips.

Door een eenmalige storting van EUR 600 miljoen, zal Philips niet langer verantwoordelijk worden gehouden voor mogelijke financieringstekorten in de toekomst.

Ook de jaarlijks bijdrage van Philips is voor de komende vijf jaar vastgelegd. Daarnaast zullen werknemers starten met het bijdragen aan deze pensioenregeling.

De eenmalige storting van EUR 600 miljoen zal geen impact hebben op de winst- en verliesrekening voor 2013 aangezien de storting gedaan zal worden in 2014.

Het koersdoel, dat staat op EUR 28, blijft dus onveranderd. De verandering van het pensioenplan heeft geen verdere consequenties voor de balans.

Daarom kan de pensioenregeling in de optiek van ABN Amro gekwalificeerd worden als voordelige regeling voor de onderneming.

Hoewel dit positief is, verandert het niets aan de verwachtingen van ABN Amro. De analisten van de bank herhalen hun koopadvies voor Philips. Door een eenmalige storting van EUR 600 miljoen, zal Philips niet langer verantwoordelijk worden gehouden voor mogelijke financieringstekorten in de toekomst. Ook de jaarlijks bijdrage van Philips is voor de komende vijf jaar vastgelegd. Daarnaast zullen werknemers starten met het bijdragen aan deze pensioenregeling. De eenmalige storting van EUR 600 miljoen zal geen impact hebben op de winst- en verliesrekening voor 2013 aangezien de storting gedaan zal worden in 2014. Het koersdoel, dat staat op EUR 28, blijft dus onveranderd. De verandering van het pensioenplan heeft geen verdere consequenties voor de balans. Daarom kan de pensioenregeling in de optiek van ABN Amro gekwalificeerd worden als voordelige regeling voor de onderneming.