Bij American International Group Inc. (AIG) is Chief Executive Officer Robert Benmosche van mening dat de eurocrisis één zaak op een pijnlijke manier aan het licht heeft gebracht.

We zullen met z'n allen veel langer moeten werken om de pensioenen betaalbaar te houden. Benmosche houdt zelfs rekening met een pensioenleeftijd van 80 jaar.

Druk van de schouders van de jeugd moet worden afgenomen

Benmosche, die zelf al 68 jaar oud is, stelt een verregaande verschuiving van de pensioenleeftijd naar voren, waarbij geleidelijk aan zal worden overgestapt naar 70 jaar en meer. De maximumgrens om met pensioen te gaan, zou uiteindelijk 80 jaar worden. Werknemers van de huidige generatie zullen dat vanzelfsprekend niet graag horen.

Volgens Benmosche is veel langer werken echter absoluut noodzakelijk om de druk van de schouders van de huidige generatie jongeren weg te nemen.

Die dreigen namelijk op te draaien voor de pensioenlasten van de generatie voor hen, terwijl anderzijds ook de kosten voor de medische zorgen hoog kunnen oplopen.

Benmosche gaf als voorbeeld Griekenland, een Griek wordt gemiddeld 81,30 jaar oud, maar gaat al op 59,60 jaar met pensioen. Deze situatie is volgens hem niet houdbaar op lange termijn.

Bij American International Group Inc. (AIG) is Chief Executive Officer Robert Benmosche van mening dat de eurocrisis één zaak op een pijnlijke manier aan het licht heeft gebracht. We zullen met z'n allen veel langer moeten werken om de pensioenen betaalbaar te houden. Benmosche houdt zelfs rekening met een pensioenleeftijd van 80 jaar. Druk van de schouders van de jeugd moet worden afgenomen Benmosche, die zelf al 68 jaar oud is, stelt een verregaande verschuiving van de pensioenleeftijd naar voren, waarbij geleidelijk aan zal worden overgestapt naar 70 jaar en meer. De maximumgrens om met pensioen te gaan, zou uiteindelijk 80 jaar worden. Werknemers van de huidige generatie zullen dat vanzelfsprekend niet graag horen. Volgens Benmosche is veel langer werken echter absoluut noodzakelijk om de druk van de schouders van de huidige generatie jongeren weg te nemen. Die dreigen namelijk op te draaien voor de pensioenlasten van de generatie voor hen, terwijl anderzijds ook de kosten voor de medische zorgen hoog kunnen oplopen. Benmosche gaf als voorbeeld Griekenland, een Griek wordt gemiddeld 81,30 jaar oud, maar gaat al op 59,60 jaar met pensioen. Deze situatie is volgens hem niet houdbaar op lange termijn.