Er is sprake van een groeiversnelling in de verkopen, want tijdens het vierde kwartaal was er sprake van een groei met maar 15%. Tijdens het eerste kwartaal van 2009 daalden de verkopen als gevolg van de economische crisis zelfs met 7%. Daarmee was dit kwartaal zelfs het zwakste voor de sector sinds 2001.

IDC signaleerde een sterke vraag voor zowel desktop computers als laptops. Hierbij dient opgemerkt dat de verkopen van desktops al sinds het derde kwartaal van 2008 een dalende trend vertonen.

Loren Loverde, vice president bij IDC Trackers, merkte op dat de release van Windows 7 door Microsoft een rol in het verhaal speelde. Dit besturingssysteem werd veel beter onthaald dan voorganger Vista. Daarnaast speelt natuurlijk ook de veroudering van het computerpark een rol in het verhaal.

De groei zou in de volgende kwartalen minder scherp kunnen worden, onder andere omdat de vergelijkingsbasis moeilijk wordt. IDC verwacht dat de PC-verkopen dit jaar met 15% gaan toenemen.

Er is sprake van een groeiversnelling in de verkopen, want tijdens het vierde kwartaal was er sprake van een groei met maar 15%. Tijdens het eerste kwartaal van 2009 daalden de verkopen als gevolg van de economische crisis zelfs met 7%. Daarmee was dit kwartaal zelfs het zwakste voor de sector sinds 2001. IDC signaleerde een sterke vraag voor zowel desktop computers als laptops. Hierbij dient opgemerkt dat de verkopen van desktops al sinds het derde kwartaal van 2008 een dalende trend vertonen. Loren Loverde, vice president bij IDC Trackers, merkte op dat de release van Windows 7 door Microsoft een rol in het verhaal speelde. Dit besturingssysteem werd veel beter onthaald dan voorganger Vista. Daarnaast speelt natuurlijk ook de veroudering van het computerpark een rol in het verhaal. De groei zou in de volgende kwartalen minder scherp kunnen worden, onder andere omdat de vergelijkingsbasis moeilijk wordt. IDC verwacht dat de PC-verkopen dit jaar met 15% gaan toenemen.