Paulson wil 350 miljard dollar - de helft van het geplande bedrag - besteden om de druk bij de consument te verlichten. Daardoor lijkt er geen sprake meer van dat de overheid nog hypotheekgerelateerde activa van banken overneemt, die door de wereldwijde financiële crisis zo goed als onverkoopbaar zijn geworden.

Paulson wil het geld nuttiger besteden en acht het daarom raadzaam de druk op het consumentenkrediet te verlichten of zelfs weg te nemen. De minister stoort zich aan de gebrekkige liquiditeit in de bankensector, die de kostprijs verhoogt en de beschikbaarheid van autokredieten, studentenleningen of kredietkaarten vermindert. Door het bijsturen van zijn reddingsplan hoopt Paulson onder andere de autosector, die eerder al haar beklag deed over de povere liquiditeit, opnieuw te stimuleren.

Voor de hypotheekgerelateerde activa zoekt Paulson naar een alternatieve oplossing. Daarbij zouden private spelers aangemoedigd worden om in een verstoorde markt te herinvesteren.

Wall Street reageert woensdag negatief op de herschikking van het budget van het financieel reddingsplan voor de VS. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq duikt diep in het rood.

Paulson wil 350 miljard dollar - de helft van het geplande bedrag - besteden om de druk bij de consument te verlichten. Daardoor lijkt er geen sprake meer van dat de overheid nog hypotheekgerelateerde activa van banken overneemt, die door de wereldwijde financiële crisis zo goed als onverkoopbaar zijn geworden. Paulson wil het geld nuttiger besteden en acht het daarom raadzaam de druk op het consumentenkrediet te verlichten of zelfs weg te nemen. De minister stoort zich aan de gebrekkige liquiditeit in de bankensector, die de kostprijs verhoogt en de beschikbaarheid van autokredieten, studentenleningen of kredietkaarten vermindert. Door het bijsturen van zijn reddingsplan hoopt Paulson onder andere de autosector, die eerder al haar beklag deed over de povere liquiditeit, opnieuw te stimuleren. Voor de hypotheekgerelateerde activa zoekt Paulson naar een alternatieve oplossing. Daarbij zouden private spelers aangemoedigd worden om in een verstoorde markt te herinvesteren. Wall Street reageert woensdag negatief op de herschikking van het budget van het financieel reddingsplan voor de VS. Zowel de Dow Jones als de Nasdaq duikt diep in het rood.