Het herstel gaat volgens Volcker jaren aanslepen en zal bovendien met ups en downs gepaard gaan. De economie herstelt momenteel weliswaar langzaam, maar dat herstel bevindt zich nog in een erg prille fase.

Het is daarom zeker nog te vroeg om al te spreken van een terugkeer naar business as usual. Ook Ben Bernanke, de huidige voorzitter van de FED, verklaarde onlangs dat het tijd gaat kosten alvorens de economie uit de crisis raakt.

Volcker waarschuwt dat het met name lang kan duren alvorens de capaciteit die in de Amerikaanse industrie aanwezig is weer volledig benut gaat worden. Bovendien zal de werkloosheid hoog blijven.

De ex-FED voorzitter is voorstander om de activiteiten van de banken te regulariseren, in zoverre dat ze de toekomst van het financieel systeem niet langer meer in gevaar kunnen brengen.

Het herstel gaat volgens Volcker jaren aanslepen en zal bovendien met ups en downs gepaard gaan. De economie herstelt momenteel weliswaar langzaam, maar dat herstel bevindt zich nog in een erg prille fase. Het is daarom zeker nog te vroeg om al te spreken van een terugkeer naar business as usual. Ook Ben Bernanke, de huidige voorzitter van de FED, verklaarde onlangs dat het tijd gaat kosten alvorens de economie uit de crisis raakt. Volcker waarschuwt dat het met name lang kan duren alvorens de capaciteit die in de Amerikaanse industrie aanwezig is weer volledig benut gaat worden. Bovendien zal de werkloosheid hoog blijven. De ex-FED voorzitter is voorstander om de activiteiten van de banken te regulariseren, in zoverre dat ze de toekomst van het financieel systeem niet langer meer in gevaar kunnen brengen.