Zowel de Verenigde Staten als andere landen worden geconfronteerd met een periode van hoge werkloosheid die wel eens veel langer zou kunnen aanhouden dan algemeen wordt aangenomen.

Dit is geen gewone recessie, zo verklaarde Paul Volcker gisterenavond in een speech in Toronto. Het gaat jaren duren alvorens de situatie opnieuw genormaliseerd zal zijn.

Daardoor worden de politic met enorme uitdagingen geconfronteerd. Het zal niet makkelijk zijn om antwoorden op deze uitdagingen te formuleren. De VS zal volgens Volcker de export moeten bevorderen en het tekort op de begroting moeten terugschroeven.

Zowel de Verenigde Staten als andere landen worden geconfronteerd met een periode van hoge werkloosheid die wel eens veel langer zou kunnen aanhouden dan algemeen wordt aangenomen. Dit is geen gewone recessie, zo verklaarde Paul Volcker gisterenavond in een speech in Toronto. Het gaat jaren duren alvorens de situatie opnieuw genormaliseerd zal zijn. Daardoor worden de politic met enorme uitdagingen geconfronteerd. Het zal niet makkelijk zijn om antwoorden op deze uitdagingen te formuleren. De VS zal volgens Volcker de export moeten bevorderen en het tekort op de begroting moeten terugschroeven.