De brandweer van dienst is in dit geval de Amerikaanse centrale bank die door geldcreatie op grote schaal er voor zorgt dat de badkuip gevuld blijft. Deze strategie werkt echter alleen op korte of hoogstens op middellange termijn, op langere termijn is ze gedoemd om te mislukken.

Op een bepaald moment zal de FED er niet meer in slagen om de badkuip gevuld te houden, waarna ze langzaam maar zeker zal leeg lopen. Op dat moment zal blijken dat de Amerikaanse economie slechts een reus op lemen voeten is, waardoor de dollar zijn positie als wereldreservemunt zal verliezen.

De brandweer van dienst is in dit geval de Amerikaanse centrale bank die door geldcreatie op grote schaal er voor zorgt dat de badkuip gevuld blijft. Deze strategie werkt echter alleen op korte of hoogstens op middellange termijn, op langere termijn is ze gedoemd om te mislukken. Op een bepaald moment zal de FED er niet meer in slagen om de badkuip gevuld te houden, waarna ze langzaam maar zeker zal leeg lopen. Op dat moment zal blijken dat de Amerikaanse economie slechts een reus op lemen voeten is, waardoor de dollar zijn positie als wereldreservemunt zal verliezen.