Dat betekent dat alle budgetaire en monetaire mogelijkheden toegepast zullen worden. Volgens Krugman staan de VS voor een lange periode van belegering, in die zin dat de economie aanhoudend onder vuur zal blijven staan.

Alle beschikbare middelen moeten ingezet worden om economisch het hoofd boven water te houden, aldus nog Krugman. Hij is overigens van mening dat de VS een herhaling van het Japans scenario tegemoet gaan wanneer de overheid geen actie onderneemt.

De regering moet meer stimulerende maatregelen nemen en de Federal Reserve moet opnieuw obligaties gaan inkopen om de rente laag te houden.

De overheid zou echter ook meer mensen moeten aanwerven, kwestie van de werkloosheid te helpen oplossen. Krugman verwacht dat de groei binnen zes maanden gaat terugvallen tot 1% en dat de jobcreatie trager zal verlopen dan de aangroei van de bevolking.

Dat betekent dat alle budgetaire en monetaire mogelijkheden toegepast zullen worden. Volgens Krugman staan de VS voor een lange periode van belegering, in die zin dat de economie aanhoudend onder vuur zal blijven staan. Alle beschikbare middelen moeten ingezet worden om economisch het hoofd boven water te houden, aldus nog Krugman. Hij is overigens van mening dat de VS een herhaling van het Japans scenario tegemoet gaan wanneer de overheid geen actie onderneemt. De regering moet meer stimulerende maatregelen nemen en de Federal Reserve moet opnieuw obligaties gaan inkopen om de rente laag te houden. De overheid zou echter ook meer mensen moeten aanwerven, kwestie van de werkloosheid te helpen oplossen. Krugman verwacht dat de groei binnen zes maanden gaat terugvallen tot 1% en dat de jobcreatie trager zal verlopen dan de aangroei van de bevolking.