Jarenlang kregen ze overal podiumruimte om hun pessimisme rond te strooien, op basis van zogenaamde geheime kennis voorspelden ze een soort Armageddon waarbij alles en iedereen op de grondvesten zou daveren behalve natuurlijk de brave uitverkorenen die tijdig goud hadden gekocht.

Voor hun zogenaamde geheime kennis konden ze natuurlijk geen enkele tastbare aanwijzing geven, maar ze stonden bij economische debatten vaak wel het uiwerken van een efficiënte politiek in de weg door hun verwijzingen naar Zimbabwe en de Weimar-republiek. Hun enige wapen - de stijging van de goudprijs over de afgelopen jaren - is hun nu uit de handen geslagen.

Jarenlang kregen ze overal podiumruimte om hun pessimisme rond te strooien, op basis van zogenaamde geheime kennis voorspelden ze een soort Armageddon waarbij alles en iedereen op de grondvesten zou daveren behalve natuurlijk de brave uitverkorenen die tijdig goud hadden gekocht. Voor hun zogenaamde geheime kennis konden ze natuurlijk geen enkele tastbare aanwijzing geven, maar ze stonden bij economische debatten vaak wel het uiwerken van een efficiënte politiek in de weg door hun verwijzingen naar Zimbabwe en de Weimar-republiek. Hun enige wapen - de stijging van de goudprijs over de afgelopen jaren - is hun nu uit de handen geslagen.