Paul Broholm (Theodoor Gilissen Bankiers): "Hedgefondsen werden ooit 'absoluut rendement' beleggingen genoemd, omdat zij in alle omstandigheden geld konden verdienen. De werkelijkheid is helaas anders gebleken. Goede hedgefondsen weten stabiele positieve rendementen te genereren en in slechte tijden de verliezen te beperken. Het beperken van verliezen is juist voor de langetermijnbelegger zeer aantrekkelijk."

Stabiele rendementen en diversificatie zijn de belangrijkste voordelen van hedgefondsen. Hedgefondsen hebben ook een aantal nadelen: de liquiditeit is beperkt, de kosten zijn hoog en het is niet mogelijk volledig inzicht in de beleggingen te krijgen. Broholm: "Deze nadelen willen wij nuanceren. Een goed gekozen fonds biedt regelmatig liquiditeit (eens per drie maanden of frequenter) en kan voldoende extra rendement halen om de hogere kosten meer dan goed te maken. Bovendien dempen een onafhankelijk bewaarder en goed toezicht het risico van beperkte transparantie."

Paul Broholm (Theodoor Gilissen Bankiers): "Hedgefondsen werden ooit 'absoluut rendement' beleggingen genoemd, omdat zij in alle omstandigheden geld konden verdienen. De werkelijkheid is helaas anders gebleken. Goede hedgefondsen weten stabiele positieve rendementen te genereren en in slechte tijden de verliezen te beperken. Het beperken van verliezen is juist voor de langetermijnbelegger zeer aantrekkelijk." Stabiele rendementen en diversificatie zijn de belangrijkste voordelen van hedgefondsen. Hedgefondsen hebben ook een aantal nadelen: de liquiditeit is beperkt, de kosten zijn hoog en het is niet mogelijk volledig inzicht in de beleggingen te krijgen. Broholm: "Deze nadelen willen wij nuanceren. Een goed gekozen fonds biedt regelmatig liquiditeit (eens per drie maanden of frequenter) en kan voldoende extra rendement halen om de hogere kosten meer dan goed te maken. Bovendien dempen een onafhankelijk bewaarder en goed toezicht het risico van beperkte transparantie."