Patrick Moonen, senior strateeg ING: "Er zijn niettemin een aantal positieve elementen in die vastgoedsector. Zo lijken de prijzen niet verder te dalen, er is zelfs sprake van een zekere stabilisatie tot een lichte stijging. Hierbij moeten we echter wel rekening houden dat de fiscale maatregelen die de aankoop van een huis stimuleren vanaf april ten einde gaan lopen. De gevolgen daarvan moeten nog afgewacht worden."

Een aantal factoren remmen de Amerikaanse vastgoedsector af, waarbij we uiteraard automatisch denken aan de hoge werkloosheid en de gebrekkige kredietverstrekking. Moonen: "De vastgoedmarkt blijft hoe dan ook een kwetsbaar element in de VS-economie, laat daar geen twijfels over bestaan. Anderzijds is de situatie minder erg dan enkele maanden geleden, onder andere omdat de prijzen stabiliseren. Toch moeten we er ook rekening mee houden dat de foreclosures - de gedwongen verkopen van huizen - nog steeds hoog zijn en dat voorlopig ook wel zullen blijven."

Patrick Moonen, senior strateeg ING: "Er zijn niettemin een aantal positieve elementen in die vastgoedsector. Zo lijken de prijzen niet verder te dalen, er is zelfs sprake van een zekere stabilisatie tot een lichte stijging. Hierbij moeten we echter wel rekening houden dat de fiscale maatregelen die de aankoop van een huis stimuleren vanaf april ten einde gaan lopen. De gevolgen daarvan moeten nog afgewacht worden." Een aantal factoren remmen de Amerikaanse vastgoedsector af, waarbij we uiteraard automatisch denken aan de hoge werkloosheid en de gebrekkige kredietverstrekking. Moonen: "De vastgoedmarkt blijft hoe dan ook een kwetsbaar element in de VS-economie, laat daar geen twijfels over bestaan. Anderzijds is de situatie minder erg dan enkele maanden geleden, onder andere omdat de prijzen stabiliseren. Toch moeten we er ook rekening mee houden dat de foreclosures - de gedwongen verkopen van huizen - nog steeds hoog zijn en dat voorlopig ook wel zullen blijven."