Patrick Moonen (ING): "Ik kijk daarbij naar de evolutie van de grondstoffenprijzen. De olieprijs is weliswaar flink gestegen, maar dan uitsluitend vanwege de factor Midden-Oosten. Echte industriële grondstoffen, zoals bijvoorbeeld de basismetalen, ondergingen daarentegen een correctie. Dat heeft te maken met twijfels over zowel China als de economie in het algemeen."

De twijfels over de economie weerspiegelen zich ook in een sectorrotatie. Moonen: "Enkele maanden geleden was het niets anders dan cyclische sectoren wat de klok sloeg op de beurzen. De laatste weken stellen we echter een overstap vast naar de meer defensieve sectoren. Die overstap geeft duidelijk aan dat de beleggers een stuk voorzichtiger zijn geworden wat de economie betreft."

Patrick Moonen (ING): "Ik kijk daarbij naar de evolutie van de grondstoffenprijzen. De olieprijs is weliswaar flink gestegen, maar dan uitsluitend vanwege de factor Midden-Oosten. Echte industriële grondstoffen, zoals bijvoorbeeld de basismetalen, ondergingen daarentegen een correctie. Dat heeft te maken met twijfels over zowel China als de economie in het algemeen." De twijfels over de economie weerspiegelen zich ook in een sectorrotatie. Moonen: "Enkele maanden geleden was het niets anders dan cyclische sectoren wat de klok sloeg op de beurzen. De laatste weken stellen we echter een overstap vast naar de meer defensieve sectoren. Die overstap geeft duidelijk aan dat de beleggers een stuk voorzichtiger zijn geworden wat de economie betreft."