Daardoor is het risico dat er op korte of middellange termijn een bank gaat omvallen een stuk kleiner geworden. Economisch dreigt er opnieuw gevaar.

Patrick Moonen (ING): "Een recessie is natuurlijk niet goed voor de bankensector en dat om twee verschillende redenen. Op de eerste plaats is er in een economisch zwakke periode uiteindelijk slechts een zwakke vraag naar kredietverstrekking. Daarnaast dreigen er verliezen op de uitstaande kredieten in de portefeuille. We mogen daarom wel optimistischer worden voor de banken, maar voor euforie is toch nog altijd geen ruimte. Op lange en middellange termijn worden de banken nog met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Bijna niemand is momenteel positief voor de bankensector en dat betekent dat de aandelen van deze banken in positieve zin zouden kunnen verrassen."

Daardoor is het risico dat er op korte of middellange termijn een bank gaat omvallen een stuk kleiner geworden. Economisch dreigt er opnieuw gevaar. Patrick Moonen (ING): "Een recessie is natuurlijk niet goed voor de bankensector en dat om twee verschillende redenen. Op de eerste plaats is er in een economisch zwakke periode uiteindelijk slechts een zwakke vraag naar kredietverstrekking. Daarnaast dreigen er verliezen op de uitstaande kredieten in de portefeuille. We mogen daarom wel optimistischer worden voor de banken, maar voor euforie is toch nog altijd geen ruimte. Op lange en middellange termijn worden de banken nog met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Bijna niemand is momenteel positief voor de bankensector en dat betekent dat de aandelen van deze banken in positieve zin zouden kunnen verrassen."