Patrick Moonen (ING): "De problemen met pensioenfondsen verschillen van bedrijf tot bedrijf. De grotere bedrijven houden over het algemeen het hoofd boven water, de pensioenfondsen van de kleinere bedrijven hebben het moeilijker. Sommige bedrijven gaan het gat kunnen dichtrijden, anderen niet."

Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de beleggers. Moonen: "Onze voorkeur gaat op de beurs uit naar sterke bedrijven met een sterke cashflow en een lage schuldenhefboom. Laatstgenoemd soort bedrijven kan zelfs in periodes van lage economische groei de winsten toch op peil houden. Voorbeelden van interessante sectoren zijn bijvoorbeeld telecom en technologie. Uiteindelijk zijn er momenteel weinig sectoren die echt interessant zijn."

Patrick Moonen (ING): "De problemen met pensioenfondsen verschillen van bedrijf tot bedrijf. De grotere bedrijven houden over het algemeen het hoofd boven water, de pensioenfondsen van de kleinere bedrijven hebben het moeilijker. Sommige bedrijven gaan het gat kunnen dichtrijden, anderen niet." Dat heeft uiteraard ook gevolgen voor de beleggers. Moonen: "Onze voorkeur gaat op de beurs uit naar sterke bedrijven met een sterke cashflow en een lage schuldenhefboom. Laatstgenoemd soort bedrijven kan zelfs in periodes van lage economische groei de winsten toch op peil houden. Voorbeelden van interessante sectoren zijn bijvoorbeeld telecom en technologie. Uiteindelijk zijn er momenteel weinig sectoren die echt interessant zijn."