Patrick Moonen (ING): "Wat mij betreft, kwam de correctie bij de olie niet onverwacht. De prijs voor een vat ruwe olie had zich losgekoppeld van de macro-economie, zoals blijkt uit de verhouding tussen de olieprijs en die van de basismetalen. De olieprijs was dit jaar flink gestegen, terwijl de basismetalen min of meer stabiel in prijs gebleven waren. Daaruit werd duidelijk dat ruwe olie in de ban van de speculatie was geraakt."

De speculatie is nu uit de olieprijs verdwenen en Moonen dan ook niet dat de olieprijs nog sterk gaat dalen: "We hanteren een een prijsvork van 110 tot 125 dollar voor de resterende maanden van jaar. Veel beweging verwachten we dus niet meer, tenminste wanneer de olieprijs dicht bij zijn economische realiteit gaat blijven."

Patrick Moonen (ING): "Wat mij betreft, kwam de correctie bij de olie niet onverwacht. De prijs voor een vat ruwe olie had zich losgekoppeld van de macro-economie, zoals blijkt uit de verhouding tussen de olieprijs en die van de basismetalen. De olieprijs was dit jaar flink gestegen, terwijl de basismetalen min of meer stabiel in prijs gebleven waren. Daaruit werd duidelijk dat ruwe olie in de ban van de speculatie was geraakt." De speculatie is nu uit de olieprijs verdwenen en Moonen dan ook niet dat de olieprijs nog sterk gaat dalen: "We hanteren een een prijsvork van 110 tot 125 dollar voor de resterende maanden van jaar. Veel beweging verwachten we dus niet meer, tenminste wanneer de olieprijs dicht bij zijn economische realiteit gaat blijven."