Patrick Moonen (ING IM): "De werkloosheidscijfers waren slechter dan verwacht, laat daar geen twijfels over bestaan. Ze moeten echter wel in het juiste perspectief worden geplaatst, want in de afgelopen maanden waren ze beter dan verwacht."

Anderzijds zit er een zekere tegenstrijdige cijfers met betrekking tot de arbeidsmarkt: Moonen: "De VS-economie herstelt blijkbaar met horten en stoten, zodat we de gang van zaken op de voet moeten blijven volgen. Eigenlijk is er sprake van een vicieuze cirkel die maar niet doorbroken raakt. De arbeidsmarkt herstelt niet, waardoor de consumptie zwak blijft wat dan weer op zijn beurt tot gevolg heeft dat de bedrijven niet bereid zijn om te investeren."

Patrick Moonen (ING IM): "De werkloosheidscijfers waren slechter dan verwacht, laat daar geen twijfels over bestaan. Ze moeten echter wel in het juiste perspectief worden geplaatst, want in de afgelopen maanden waren ze beter dan verwacht." Anderzijds zit er een zekere tegenstrijdige cijfers met betrekking tot de arbeidsmarkt: Moonen: "De VS-economie herstelt blijkbaar met horten en stoten, zodat we de gang van zaken op de voet moeten blijven volgen. Eigenlijk is er sprake van een vicieuze cirkel die maar niet doorbroken raakt. De arbeidsmarkt herstelt niet, waardoor de consumptie zwak blijft wat dan weer op zijn beurt tot gevolg heeft dat de bedrijven niet bereid zijn om te investeren."