Patrick Moonen (ING IM): "Het probleem van de Chinese inflatie mogen we niet overschatten. Die is inderdaad relatief gezien hoog (4,60% in december, zo werd afgelopen woensdag bekendgemaakt), maar de stijging van de inflatie is op de eerste plaats te danken aan het duurder worden van voedingsproducten. Een rentestijging zal die stijging niet afremmen."

China heeft al maatregelen genomen om de voedingsprijzen min of meer aan banden te leggen, onder andere door het aanleggen van buffervoorraden. Moonen: "We mogen echter ook niet uit het oog verliezen dat vorig jaar de toegelaten drempel van 7500 miljard yuan wat betreft kredietverlening met bijna 400 miljard yuan overschreden werd. Januari is traditioneel een sterke maand wat kredieten betreft, zodat de People's Bank of China deels pro-actief heeft gehandeld."

Patrick Moonen (ING IM): "Het probleem van de Chinese inflatie mogen we niet overschatten. Die is inderdaad relatief gezien hoog (4,60% in december, zo werd afgelopen woensdag bekendgemaakt), maar de stijging van de inflatie is op de eerste plaats te danken aan het duurder worden van voedingsproducten. Een rentestijging zal die stijging niet afremmen." China heeft al maatregelen genomen om de voedingsprijzen min of meer aan banden te leggen, onder andere door het aanleggen van buffervoorraden. Moonen: "We mogen echter ook niet uit het oog verliezen dat vorig jaar de toegelaten drempel van 7500 miljard yuan wat betreft kredietverlening met bijna 400 miljard yuan overschreden werd. Januari is traditioneel een sterke maand wat kredieten betreft, zodat de People's Bank of China deels pro-actief heeft gehandeld."