Patrick Moonen (ING IM): "De retail sales zijn traditioneel een vrij volatiel cijfer, dus te veel conclusies zou ik er niet uit trekken. We merken ook op dat het cijfer voor de maand april naar boven werd herzien. Maar anderzijds kan het moeilijk anders dan dat de Amerikaanse economie tijdens de tweede helft van dit jaar gaat vertragen. In het eerste kwartaal groeide de economie nog met 5%, dat tempo gaat terugvallen tot 1,50% tot 2%."

De consumentenbestedingen in de VS stijgen volgens Moonen nog wel steeds, maar anderzijds zijn er de hoge werkloosheidsgraad en de nog steeds hoge schuldengraad: "Daarnaast zullen ook de Verenigde Staten gaan besparen, meer zelfs als België, Nederland en Duitsland. Het aanhalen van de broeksriem zal hoe dan ook leiden tot een economische groeivertraging. We mogen met betrekking tot de Amerikaanse economie dan ook geen wonderen verwachten."

Patrick Moonen (ING IM): "De retail sales zijn traditioneel een vrij volatiel cijfer, dus te veel conclusies zou ik er niet uit trekken. We merken ook op dat het cijfer voor de maand april naar boven werd herzien. Maar anderzijds kan het moeilijk anders dan dat de Amerikaanse economie tijdens de tweede helft van dit jaar gaat vertragen. In het eerste kwartaal groeide de economie nog met 5%, dat tempo gaat terugvallen tot 1,50% tot 2%." De consumentenbestedingen in de VS stijgen volgens Moonen nog wel steeds, maar anderzijds zijn er de hoge werkloosheidsgraad en de nog steeds hoge schuldengraad: "Daarnaast zullen ook de Verenigde Staten gaan besparen, meer zelfs als België, Nederland en Duitsland. Het aanhalen van de broeksriem zal hoe dan ook leiden tot een economische groeivertraging. We mogen met betrekking tot de Amerikaanse economie dan ook geen wonderen verwachten."