Patrick Moonen (ING IM): "Een definitieve oplossing voor de Europese begrotingscrisis is niet voor vandaag of morgen. Toch zijn er signalen die enige ruimte voor optimisme geven, de toon die de politici aanslaan is al een stuk gematigder geworden."

Dat bleek onder andere uit de uitspraken van de Franse minister van Financiën Christine Lagarde eind vorige week, die ruimte liet voor een uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds. Moonen: "Het was vorige week een speciale week en dus was het ook nodig dat de politieke PR goed werd verzorgd. Er is een proces opgestart dat mogelijk later dit jaar tot een bevredigende oplossing gaat leiden."

Patrick Moonen (ING IM): "Een definitieve oplossing voor de Europese begrotingscrisis is niet voor vandaag of morgen. Toch zijn er signalen die enige ruimte voor optimisme geven, de toon die de politici aanslaan is al een stuk gematigder geworden." Dat bleek onder andere uit de uitspraken van de Franse minister van Financiën Christine Lagarde eind vorige week, die ruimte liet voor een uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds. Moonen: "Het was vorige week een speciale week en dus was het ook nodig dat de politieke PR goed werd verzorgd. Er is een proces opgestart dat mogelijk later dit jaar tot een bevredigende oplossing gaat leiden."