Patrick Moonen (ING IM): "Laat me dat misverstand onmiddellijk uit de weg ruimen: de Chinese beurs is niet overgewaardeerd. Relatief gezien zijn Chinese aandelen nog steeds goedkoop gewaardeerd, zeker wanneer ik ze bijvoorbeeld vergelijk met Indische aandelen."

Ook de fundamentals op het vlak van groei, inflatie, overheidsfinanciën enzovoort stemmen wat China betreft optimistisch. Moonen: "De gemiddelde koers-winstverhouding bedraagt in China nu 13, dit op basis van de winstverwachtingen voor 2010. Die waardering is zeker niet overdreven. We blijven daarom voorstander van een belegging in de Chinese beurs, bij voorkeur via een beleggingsfonds. Anderzijds kan de belegger ook onrechtstreeks in China beleggen, bijvoorbeeld via aandelen als Bekaert."

Patrick Moonen (ING IM): "Laat me dat misverstand onmiddellijk uit de weg ruimen: de Chinese beurs is niet overgewaardeerd. Relatief gezien zijn Chinese aandelen nog steeds goedkoop gewaardeerd, zeker wanneer ik ze bijvoorbeeld vergelijk met Indische aandelen." Ook de fundamentals op het vlak van groei, inflatie, overheidsfinanciën enzovoort stemmen wat China betreft optimistisch. Moonen: "De gemiddelde koers-winstverhouding bedraagt in China nu 13, dit op basis van de winstverwachtingen voor 2010. Die waardering is zeker niet overdreven. We blijven daarom voorstander van een belegging in de Chinese beurs, bij voorkeur via een beleggingsfonds. Anderzijds kan de belegger ook onrechtstreeks in China beleggen, bijvoorbeeld via aandelen als Bekaert."