Patrick Moonen (ING IM): "China maakt zich toch wel zorgen over de inflatie, meer dan algemeen wordt aangenomen. De maatregelen ter bestrijding van de inflatie volgen elkaar in snel tempo op."

De meeste economen verwachten dat de basisrente binnenkort opnieuw naar omhoog zal gaan. Moonen: 'Ik reken nog op minstens één of twee renteverhogingen. Blijkbaar gaat de centrale bank afwisselend te werk, waarbij nu eens de basisrente en dan weer de reserveverplichtingen voor de banken worden verhoogd. Het geeft echter aan dat het de Chinezen menens is met hun strijd tegen de inflatie. De Chinese centrale bank wil de geldhoeveelheid doen verlagen, met de bedoeling om zo de vastgoedprijzen minder snel te doen stijgen."

Patrick Moonen (ING IM): "China maakt zich toch wel zorgen over de inflatie, meer dan algemeen wordt aangenomen. De maatregelen ter bestrijding van de inflatie volgen elkaar in snel tempo op." De meeste economen verwachten dat de basisrente binnenkort opnieuw naar omhoog zal gaan. Moonen: 'Ik reken nog op minstens één of twee renteverhogingen. Blijkbaar gaat de centrale bank afwisselend te werk, waarbij nu eens de basisrente en dan weer de reserveverplichtingen voor de banken worden verhoogd. Het geeft echter aan dat het de Chinezen menens is met hun strijd tegen de inflatie. De Chinese centrale bank wil de geldhoeveelheid doen verlagen, met de bedoeling om zo de vastgoedprijzen minder snel te doen stijgen."