Patrick Moonen (ING IM): "De meevallende cijfers hebben het optimisme bij de analisten opnieuw doen toenemen. Dat is natuurlijk meegenomen wat betreft de ondersteuning van de beurskoersen. Zowel particuliere als institutionele beleggers zijn nu positief."

Dat vertaalt zich onder andere in feit dat een meerderheid van de fondsbeheerders nu overwegen is in aandelen. Moonen: "Daardoor bevindt de cashpositie van heel wat fondsen zich op een relatief laag punt, wat een factor is die me anderzijds toch wel wat veronrust. Die lage cashpositie spoort aan tot enige voorzichtigheid, want vaak loert er dan een correctie om de hoek. In het verleden ging een cashpositie van 3,50% - het niveau dat we ongeveer nu hebben - binnen twee tot drie maanden gepaard met een correctie van 5 tot 6%."

Patrick Moonen (ING IM): "De meevallende cijfers hebben het optimisme bij de analisten opnieuw doen toenemen. Dat is natuurlijk meegenomen wat betreft de ondersteuning van de beurskoersen. Zowel particuliere als institutionele beleggers zijn nu positief." Dat vertaalt zich onder andere in feit dat een meerderheid van de fondsbeheerders nu overwegen is in aandelen. Moonen: "Daardoor bevindt de cashpositie van heel wat fondsen zich op een relatief laag punt, wat een factor is die me anderzijds toch wel wat veronrust. Die lage cashpositie spoort aan tot enige voorzichtigheid, want vaak loert er dan een correctie om de hoek. In het verleden ging een cashpositie van 3,50% - het niveau dat we ongeveer nu hebben - binnen twee tot drie maanden gepaard met een correctie van 5 tot 6%."