Patrick Moonen (ING IM): "De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal gaan meevallen, maar de marges kunnen daarna gaan krimpen. Het effect van de gestegen prijzen voor grondstoffen gaat stilaan voelbaar worden. De verschillen tussen de verschillende sectoren kunnen echter aanzienlijk zijn. Het zal duidelijk zijn dat een bedrijf als Michelin meer hinder ondervindt van duurdere grondstoffen dan pakweg IBM."

Vreemd genoeg zijn de analisten niet zo optimistisch over de cijfers over het vierde kwartaal, wat maakt dat positieve verrassingen mogelijk zijn. Moonen: "Volgens de analisten zouden de marges over het vierde kwartaal onder die van het derde kwartaal uitkomen. Dat lijkt onwaarschijnlijk, want traditioneel is het omgekeerde het geval. Het derde kwartaal is steeds het zwakste van het jaar, onder andere vanwege de vakantieperiode. Ik ben dus zeker niet pessimistisch wat de bedrijfsresultaten betreft."

Patrick Moonen (ING IM): "De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal gaan meevallen, maar de marges kunnen daarna gaan krimpen. Het effect van de gestegen prijzen voor grondstoffen gaat stilaan voelbaar worden. De verschillen tussen de verschillende sectoren kunnen echter aanzienlijk zijn. Het zal duidelijk zijn dat een bedrijf als Michelin meer hinder ondervindt van duurdere grondstoffen dan pakweg IBM." Vreemd genoeg zijn de analisten niet zo optimistisch over de cijfers over het vierde kwartaal, wat maakt dat positieve verrassingen mogelijk zijn. Moonen: "Volgens de analisten zouden de marges over het vierde kwartaal onder die van het derde kwartaal uitkomen. Dat lijkt onwaarschijnlijk, want traditioneel is het omgekeerde het geval. Het derde kwartaal is steeds het zwakste van het jaar, onder andere vanwege de vakantieperiode. Ik ben dus zeker niet pessimistisch wat de bedrijfsresultaten betreft."