Patrick Moonen (ING IM): "De beurskoersen houden al met een heel pessimistisch scenario rekening. Nochtans is daar geen reden voor, want we nog steeds uit van economische groei. Die zou in de Verenigde Staten volgend jaar 2,50% bedragen, voor Europa houden we rekening met 1,50%. Onze prognoses werden onlangs lichtjes naar beneden aangepast. In het geval van Europa zou de zwakke euro voor een lichte compensatie kunnen zorgen. Een goedkope euro stimuleert namelijk de export."

De beurzen houden echter rekening met groeicijfers die een stuk lager liggen, zodat de huidige waarderingen een nulgroei voor een periode van drie tot vier jaar verrekenen. Moonen: "Aandelen zijn momenteel goedkoop met betrekking tot zowel de wereldwijde economische groei als de groei van de bedrijfsresultaten. De gemiddelde koers-winstverhouding voor Europese bedrijven bedraagt nu 13, tegenover een lange termijn gemiddelde van 13,50. Daarbij is nog geen rekening gehouden met een verwachte winstgroei voor de Europese bedrijven met 35% in 2010 en met 10 tot 15% in 2011. Op basis van deze verwachtingen valt de verwachte koers-winstverhouding voor 2011 terug tot minder dan 10, zodat aandelen zonder meer goedkoop zijn."

Patrick Moonen (ING IM): "De beurskoersen houden al met een heel pessimistisch scenario rekening. Nochtans is daar geen reden voor, want we nog steeds uit van economische groei. Die zou in de Verenigde Staten volgend jaar 2,50% bedragen, voor Europa houden we rekening met 1,50%. Onze prognoses werden onlangs lichtjes naar beneden aangepast. In het geval van Europa zou de zwakke euro voor een lichte compensatie kunnen zorgen. Een goedkope euro stimuleert namelijk de export." De beurzen houden echter rekening met groeicijfers die een stuk lager liggen, zodat de huidige waarderingen een nulgroei voor een periode van drie tot vier jaar verrekenen. Moonen: "Aandelen zijn momenteel goedkoop met betrekking tot zowel de wereldwijde economische groei als de groei van de bedrijfsresultaten. De gemiddelde koers-winstverhouding voor Europese bedrijven bedraagt nu 13, tegenover een lange termijn gemiddelde van 13,50. Daarbij is nog geen rekening gehouden met een verwachte winstgroei voor de Europese bedrijven met 35% in 2010 en met 10 tot 15% in 2011. Op basis van deze verwachtingen valt de verwachte koers-winstverhouding voor 2011 terug tot minder dan 10, zodat aandelen zonder meer goedkoop zijn."