Patrick Moonen (ING): "Ja en nee. We kunnen bijvoorbeeld wel kijken naar wat er is gebeurd in 1995, toen de streek van Kobe door een zware aardbeving werd getroffen. De regio die nu het zwaarst werd getroffen, is economisch echter minder belangrijk dan de regio van Kobe."

Volgens Moonen is het daarom moeilijk om parallellen tussen beide rampen te trekken: "De gevolgen van de aardbeving van vandaag in Japan vallen daarom voorlopig moeilijk in te schatten. In 1995 is de yen in de maanden na de aardbeving sterk gaan stijgen, terwijl anderzijds de Nikkei index een correctie moest ondergaan. Voorlopig houdt de yen op de valutamarkten goed stand. Na een aanvankelijke inzinking, werd de Japanse munt opnieuw opgevist door koopjesjagers."

Patrick Moonen (ING): "Ja en nee. We kunnen bijvoorbeeld wel kijken naar wat er is gebeurd in 1995, toen de streek van Kobe door een zware aardbeving werd getroffen. De regio die nu het zwaarst werd getroffen, is economisch echter minder belangrijk dan de regio van Kobe." Volgens Moonen is het daarom moeilijk om parallellen tussen beide rampen te trekken: "De gevolgen van de aardbeving van vandaag in Japan vallen daarom voorlopig moeilijk in te schatten. In 1995 is de yen in de maanden na de aardbeving sterk gaan stijgen, terwijl anderzijds de Nikkei index een correctie moest ondergaan. Voorlopig houdt de yen op de valutamarkten goed stand. Na een aanvankelijke inzinking, werd de Japanse munt opnieuw opgevist door koopjesjagers."