Patrick Moonen (ING): "Er zal wel degelijk iets uit de bus komen op Europese top, de vraag is alleen wat. Komt er een definitieve én overtuigende oplossing uit de bus, dan zal op de eerste plaats de financiële sector daarvan profiteren. Verder zal de Europese periferie gunstig reageren, waarbij ik op de eerste plaats aan Spanje denk."

Wanneer er daarentegen een slechts mager resultaat op tafel komt te liggen, kan de reactie heel anders zijn. Moonen: "Zowel de euro als de financiële sector kunnen dan rake klappen gaan krijgen. Ook de Spaanse en de Portugese beurzen zullen in dat geval zwak gaan presteren. De huidige onzekerheid over de afloop, brengt mee dat heel wat beleggers voorlopig de zijlijn opgezocht hebben."

Patrick Moonen (ING): "Er zal wel degelijk iets uit de bus komen op Europese top, de vraag is alleen wat. Komt er een definitieve én overtuigende oplossing uit de bus, dan zal op de eerste plaats de financiële sector daarvan profiteren. Verder zal de Europese periferie gunstig reageren, waarbij ik op de eerste plaats aan Spanje denk." Wanneer er daarentegen een slechts mager resultaat op tafel komt te liggen, kan de reactie heel anders zijn. Moonen: "Zowel de euro als de financiële sector kunnen dan rake klappen gaan krijgen. Ook de Spaanse en de Portugese beurzen zullen in dat geval zwak gaan presteren. De huidige onzekerheid over de afloop, brengt mee dat heel wat beleggers voorlopig de zijlijn opgezocht hebben."