Patrick Moonen (ING): "Er is inderdaad geen duidelijke trend zichtbaar, sommige indicatoren vallen mee en anderen vallen dan weer tegen. We leven met andere woorden tussen hoop en vrees en die situatie is al een tijdje aan de gang."

Eigenlijk zijn er twee tegenstrijdige krachten aan de gang. Moonen: "Op de eerste plaats zijn de waarderingen op de beurzen laag, zowel wat betreft absolute waarderingen als in vergelijking met obligaties. Het potentieel naar boven toe wordt anderzijds beperkt door allerlei factoren, waaronder de economische evolutie. De afgelopen maanden vielen de macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten af en toe tegen, wat een remmende factor uitoefent. De beleggers houden de evolutie van de cijfers goed in de gaten, wat de grote volatiliteit op de markten verklaart."

Patrick Moonen (ING): "Er is inderdaad geen duidelijke trend zichtbaar, sommige indicatoren vallen mee en anderen vallen dan weer tegen. We leven met andere woorden tussen hoop en vrees en die situatie is al een tijdje aan de gang." Eigenlijk zijn er twee tegenstrijdige krachten aan de gang. Moonen: "Op de eerste plaats zijn de waarderingen op de beurzen laag, zowel wat betreft absolute waarderingen als in vergelijking met obligaties. Het potentieel naar boven toe wordt anderzijds beperkt door allerlei factoren, waaronder de economische evolutie. De afgelopen maanden vielen de macro-economische indicatoren in de Verenigde Staten af en toe tegen, wat een remmende factor uitoefent. De beleggers houden de evolutie van de cijfers goed in de gaten, wat de grote volatiliteit op de markten verklaart."