Patrick Moonen (ING): "Onzekerheid blijft voorlopig troef in de eurozone. De financiële markten zijn geleidelijk aan hun verwachtingen gaan bijstellen. Enkele weken geleden was er nog het geloof in een definitieve oplossing, nu worden daar al vraagtekens bij gesteld."

Moonen verwijst naar de Duitse factor in het verhaal: "Er zijn op het einde van de maand verkiezingen in twee belangrijke Duitse deelstaten, namelijk Noordrijnland-Westfalen en Baden-Würtemberg. Merkel heeft allesbehalve zin om opnieuw aan pandoering te incasseren van het formaat dat ze enkele weken geleden in Hamburg onderging. De Duitsers gaan dus waarschijnlijk hun hakken wat dieper in de grond zetten."

Patrick Moonen (ING): "Onzekerheid blijft voorlopig troef in de eurozone. De financiële markten zijn geleidelijk aan hun verwachtingen gaan bijstellen. Enkele weken geleden was er nog het geloof in een definitieve oplossing, nu worden daar al vraagtekens bij gesteld." Moonen verwijst naar de Duitse factor in het verhaal: "Er zijn op het einde van de maand verkiezingen in twee belangrijke Duitse deelstaten, namelijk Noordrijnland-Westfalen en Baden-Würtemberg. Merkel heeft allesbehalve zin om opnieuw aan pandoering te incasseren van het formaat dat ze enkele weken geleden in Hamburg onderging. De Duitsers gaan dus waarschijnlijk hun hakken wat dieper in de grond zetten."