Patrick Moonen (ING AM): "De werkloosheidscijfers voor de maand oktober waren zeer goed, zeker wanneer rekening wordt gehouden met een paar andere factoren. Zo stegen zowel de gemiddelde werkweek als het inkomen. Dat betekent dat er meer geld kan vrijkomen voor consumptie.'"

Er zijn een paar zaken die Moonen positief stemmen: "Bij QE2 was sprake van 600 miljard dollar, maar dat bedrag mag een paar honderd miljard dollar hoger ingeschat worden. De FED gaat namelijk ook de ontvangen coupons op obligaties in bezit plus de vervallen obligaties herbeleggen. Daarnaast wijs ik op het feit dat de ISM-indices beter dan verwacht waren. Vooral de dienstensector in de Verenigde Staten lijkt zich te herstellen. Het algemene plaatje zit er dus niet zo slecht uit."

Patrick Moonen (ING AM): "De werkloosheidscijfers voor de maand oktober waren zeer goed, zeker wanneer rekening wordt gehouden met een paar andere factoren. Zo stegen zowel de gemiddelde werkweek als het inkomen. Dat betekent dat er meer geld kan vrijkomen voor consumptie.'" Er zijn een paar zaken die Moonen positief stemmen: "Bij QE2 was sprake van 600 miljard dollar, maar dat bedrag mag een paar honderd miljard dollar hoger ingeschat worden. De FED gaat namelijk ook de ontvangen coupons op obligaties in bezit plus de vervallen obligaties herbeleggen. Daarnaast wijs ik op het feit dat de ISM-indices beter dan verwacht waren. Vooral de dienstensector in de Verenigde Staten lijkt zich te herstellen. Het algemene plaatje zit er dus niet zo slecht uit."