Patrick Moonen (ING AM): "Momenteel is de inflatie eerder te laag dan te hoog, van inflatie is dus zeker nog geen sprake. Het tij kan echter snel keren, zodat waakzaamheid geboden blijft."

Moonen verwijst in dat verband naar de stijging van de grondstoffenprijzen, wat inflatie kan veroorzaken in de groeilanden. Maar ook andere zaken verdienen een aandachtige opvolging: "Hou de voedingsprijzen in de gaten!, want deze kunnen een (onverwachte) bron van inflatie gaan worden. Over een periode van ongeveer twee jaar kan inflatie wel degelijk een gevaar gaan worden."

Patrick Moonen (ING AM): "Momenteel is de inflatie eerder te laag dan te hoog, van inflatie is dus zeker nog geen sprake. Het tij kan echter snel keren, zodat waakzaamheid geboden blijft." Moonen verwijst in dat verband naar de stijging van de grondstoffenprijzen, wat inflatie kan veroorzaken in de groeilanden. Maar ook andere zaken verdienen een aandachtige opvolging: "Hou de voedingsprijzen in de gaten!, want deze kunnen een (onverwachte) bron van inflatie gaan worden. Over een periode van ongeveer twee jaar kan inflatie wel degelijk een gevaar gaan worden."