Dat is nodig om te vermijden dat de spreads tussen Duitse en Ierse overheidsobligaties verder gaat oplopen. Patrick Honohan is van mening dat er geen tijd mag verloren gaan.

Van de overheid in Dublin wordt verwacht dat ze snel meer transparantie gaat geven over haar besparingsplannen. De spread tussen Duitse en Ierse overheidsobligaties is gisteren opgelopen tot meer dan 400 basispunten.

De regering in Dublin slaagt er ondanks zware inspanningen niet in om de financiële markten te overtuigen dat ze de redding van de banken tot een goede einde kan brengen.

Bij Goldman Sachs Group gelooft Chief European Economist Erik Nielsen niet dat Ierland en Portugal dit jaar al het voorbeeld van Portugal gaan volgen. Volgend jaar zou dat wel het geval zijn. Beide landen zijn voor dit jaar al goed gefinancierd.

Dat is nodig om te vermijden dat de spreads tussen Duitse en Ierse overheidsobligaties verder gaat oplopen. Patrick Honohan is van mening dat er geen tijd mag verloren gaan. Van de overheid in Dublin wordt verwacht dat ze snel meer transparantie gaat geven over haar besparingsplannen. De spread tussen Duitse en Ierse overheidsobligaties is gisteren opgelopen tot meer dan 400 basispunten. De regering in Dublin slaagt er ondanks zware inspanningen niet in om de financiële markten te overtuigen dat ze de redding van de banken tot een goede einde kan brengen. Bij Goldman Sachs Group gelooft Chief European Economist Erik Nielsen niet dat Ierland en Portugal dit jaar al het voorbeeld van Portugal gaan volgen. Volgend jaar zou dat wel het geval zijn. Beide landen zijn voor dit jaar al goed gefinancierd.