De groei van het vrachtverkeer bedroeg zelfs 9,1 procent. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) blijkt verder volgens Royal of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 0,4 miljoen vaten is afgenomen naar 346,4 miljoen vaten.

De voorbije vier weken voerden de Verenigde Staten gemiddeld 8,29 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,77 miljoen vaten per dag in dezelfde periode een jaar eerder.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 80,9 procent tegenover 79,4 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine daalde met 3,6 miljoen vaten en de stookolievoorraad zakte 0,8 miljoen vaten onder het niveau van een week eerder.

Stookolie werd op weekbasis 5,4 procent duurder. Loodvrije benzine presteerde nog een stuk beter met een klim van 11,2 procent.

De groei van het vrachtverkeer bedroeg zelfs 9,1 procent. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) blijkt verder volgens Royal of Scotland dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 0,4 miljoen vaten is afgenomen naar 346,4 miljoen vaten. De voorbije vier weken voerden de Verenigde Staten gemiddeld 8,29 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,77 miljoen vaten per dag in dezelfde periode een jaar eerder. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 80,9 procent tegenover 79,4 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine daalde met 3,6 miljoen vaten en de stookolievoorraad zakte 0,8 miljoen vaten onder het niveau van een week eerder. Stookolie werd op weekbasis 5,4 procent duurder. Loodvrije benzine presteerde nog een stuk beter met een klim van 11,2 procent.