Na een uitzonderlijk 2009, toen de grondstofprijzen voor zowel koffie als kunststof zeer laag waren en de resultaten zeer sterk stegen (bedrijfsresultaat + 65 %, bedrijfscashflow + 26 % en nettowinst + 80 %), liggen bij de huidige hogere grondstofprijzen de halfjaarresultaten in de lijn van de verwachtingen.

De geconsolideerde omzet bedroeg in het eerste halfjaar 60,75 miljoen euro, een stijging met 3,3 % t.o.v. dezelfde periode vorig jaar.

Van de groepsomzet vertegenwoordigden de business units "koffieservice" en "kunststofverpakkingen" respectievelijk 48 % en 52 %, en circa 75 % ervan werd gerealiseerd in het buitenland.

De omzet van de koffieserviceafdeling toonde een vooruitgang met 4,8 %. Deze vooruitgang werd vooral gerealiseerd door de dochterondernemingen in België, Nederland en Frankrijk.

De kunststofafdeling kende een omzetstijging met 1,2 %. De groei werd getemperd door het wegvallen van een aantal contracten bij dochteronderneming Grispa in Houthalen, en door de slechte lente die de verkoop van ijsroomverpakkingen naar Duitsland met 20 % deed afnemen. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de ijsroomdozen.

De bedrijfswinst, bedrijfscashflow en nettowinst van de groep daalden met respectievelijk 7,7 %, 5,3 % en 8,1 % tot respectievelijk 5,44 miljoen euro, 9,02 miljoen euro en 3,86 miljoen euro.

Binnen de IFRS-segmentering gingen het bedrijfsresultaat en de bedrijfscashflow van de koffieserviceafdeling met respectievelijk 6,7 % en 6,0 % vooruit.

Deze resultaatstijging hangt niet alleen samen met de toename van de omzet, maar bovendien wordt nog steeds selectiever geïnvesteerd met een verhoogd rendement van de ingezette middelen tot gevolg.

De bedrijfswinst en bedrijfscashflow van de kunststofverpakkingsafdeling daalden met respectievelijk 12,3 % en 9,4 %. Deze neerwaartse evolutie van het resultaat hangt samen met de zeer sterke stijging van de olieprijzen, de belangrijkste grondstof voor kunststof. Deze stijgingen kunnen slechts met vertraging worden doorgerekend.

Pascale Weber (KBC Securities): "In het geval van Miko spelen de grondstoffenprijzen een belangrijke rol. Die gaan ook in de tweede helft van het jaar hoog blijven. Ik blijf het aandeel accumuleren en verhoog het koersdoel van 50 naar 56,50 euro."

Na een uitzonderlijk 2009, toen de grondstofprijzen voor zowel koffie als kunststof zeer laag waren en de resultaten zeer sterk stegen (bedrijfsresultaat + 65 %, bedrijfscashflow + 26 % en nettowinst + 80 %), liggen bij de huidige hogere grondstofprijzen de halfjaarresultaten in de lijn van de verwachtingen. De geconsolideerde omzet bedroeg in het eerste halfjaar 60,75 miljoen euro, een stijging met 3,3 % t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Van de groepsomzet vertegenwoordigden de business units "koffieservice" en "kunststofverpakkingen" respectievelijk 48 % en 52 %, en circa 75 % ervan werd gerealiseerd in het buitenland. De omzet van de koffieserviceafdeling toonde een vooruitgang met 4,8 %. Deze vooruitgang werd vooral gerealiseerd door de dochterondernemingen in België, Nederland en Frankrijk. De kunststofafdeling kende een omzetstijging met 1,2 %. De groei werd getemperd door het wegvallen van een aantal contracten bij dochteronderneming Grispa in Houthalen, en door de slechte lente die de verkoop van ijsroomverpakkingen naar Duitsland met 20 % deed afnemen. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de ijsroomdozen. De bedrijfswinst, bedrijfscashflow en nettowinst van de groep daalden met respectievelijk 7,7 %, 5,3 % en 8,1 % tot respectievelijk 5,44 miljoen euro, 9,02 miljoen euro en 3,86 miljoen euro. Binnen de IFRS-segmentering gingen het bedrijfsresultaat en de bedrijfscashflow van de koffieserviceafdeling met respectievelijk 6,7 % en 6,0 % vooruit. Deze resultaatstijging hangt niet alleen samen met de toename van de omzet, maar bovendien wordt nog steeds selectiever geïnvesteerd met een verhoogd rendement van de ingezette middelen tot gevolg. De bedrijfswinst en bedrijfscashflow van de kunststofverpakkingsafdeling daalden met respectievelijk 12,3 % en 9,4 %. Deze neerwaartse evolutie van het resultaat hangt samen met de zeer sterke stijging van de olieprijzen, de belangrijkste grondstof voor kunststof. Deze stijgingen kunnen slechts met vertraging worden doorgerekend. Pascale Weber (KBC Securities): "In het geval van Miko spelen de grondstoffenprijzen een belangrijke rol. Die gaan ook in de tweede helft van het jaar hoog blijven. Ik blijf het aandeel accumuleren en verhoog het koersdoel van 50 naar 56,50 euro."