We herhalen nog even de hoogtepunten:

* Positief resultaat van 7,0 miljoen euro voor belastingen in lijn met resultaat van vorig jaar

* Positief resultaat van 10,3 miljoen euro na belastingen

* Netto financiële schuld daalt met 21,6 miljoen euro

* Vrije kasstroom verbetert aanzienlijk

De klemtoon voor 2010 zal blijven liggen op kostenbesparingen en optimalisatie van werkkapitaal en supply chain. De inspanningen voor de integratie van de verschillende verkoopsteams zullen in het volgend seizoen hun daadkracht kunnen bewijzen.

De nog steeds onzekere economische omstandigheden maken echter dat het moeilijk blijft om een specifieke prognose voorop te stellen voor 2010 en de komende jaren.

Toch blijft PinguinLutosa ervan overtuigd dat de geografische spreiding, haar productinnovatie en haar servicegerichtheid hun strategisch belang zullen aantonen en dat de fundamenten aanwezig zijn om op termijn verder te groeien.

Pascale Weber (KBC Securities): "Er is duidelijk een gebrek aan visibiliteit bij PinguinLutosa. De val van de verkoopprijzen sinds het vierde kwartaal kan ook aanleiding tot margedruk geven in het eerste kwartaal. PinguinLutosa kan namelijk slechts na het volgend oogstseizoen van lagere aankoopprijzen profiteren. Ik verwacht dat het bedrijf vanaf het derde kwartaal toch van lagere aankoopprijzen kan profiteren. Ik handhaaf een neutraal advies en een koersdoel van 9,50 euro."

We herhalen nog even de hoogtepunten: * Positief resultaat van 7,0 miljoen euro voor belastingen in lijn met resultaat van vorig jaar * Positief resultaat van 10,3 miljoen euro na belastingen * Netto financiële schuld daalt met 21,6 miljoen euro * Vrije kasstroom verbetert aanzienlijk De klemtoon voor 2010 zal blijven liggen op kostenbesparingen en optimalisatie van werkkapitaal en supply chain. De inspanningen voor de integratie van de verschillende verkoopsteams zullen in het volgend seizoen hun daadkracht kunnen bewijzen. De nog steeds onzekere economische omstandigheden maken echter dat het moeilijk blijft om een specifieke prognose voorop te stellen voor 2010 en de komende jaren. Toch blijft PinguinLutosa ervan overtuigd dat de geografische spreiding, haar productinnovatie en haar servicegerichtheid hun strategisch belang zullen aantonen en dat de fundamenten aanwezig zijn om op termijn verder te groeien. Pascale Weber (KBC Securities): "Er is duidelijk een gebrek aan visibiliteit bij PinguinLutosa. De val van de verkoopprijzen sinds het vierde kwartaal kan ook aanleiding tot margedruk geven in het eerste kwartaal. PinguinLutosa kan namelijk slechts na het volgend oogstseizoen van lagere aankoopprijzen profiteren. Ik verwacht dat het bedrijf vanaf het derde kwartaal toch van lagere aankoopprijzen kan profiteren. Ik handhaaf een neutraal advies en een koersdoel van 9,50 euro."