Dit is toe te schrijven aan de zeer sterke prestaties van de drie activiteiten in het eerste kwartaal van 2010, die voordeel gehaald hebben uit het Autosalon in Brussel en het gunstige winterweer, en aan ons verhoogd aandeel in Belron van 16%, overgenomen van Cobepa.

De geconsolideerde netto schuld van de groep is vergelijkbaar met die op het einde van maart 2009. Deze omvat EUR 275 miljoen bijkomende schuld als resultaat van de verwerving van het verhoogde belang in Belron en de betaling van het incentiveplan op lange termijn voor het management bij Belron.

Zonder deze twee elementen is de netto schuld van elk van de drie autonoom gefinancierde activiteiten aanzienlijk lager dan op eind maart 2009.

De financiering van het effectiseringsprogramma van de vloot van D'Ieteren Lease werd tot december 2011 verlengd onder betere voorwaarden.

Rekening houdend met de huidige vooruitzichten in de drie activiteiten van de Groep, en behalve onverwachte gebeurtenissen, zou het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, nu een stijging van ongeveer 15% moeten kennen.

Pascale Weber (KBC Securities): "D'Ieteren stelt gerust met trading update, laat daar geen twijfels over bestaan. Het advies voor het aandeel wordt opgetrokken van opbouwen naar kopen, het koersdoel gaat van 380 naar 425 euro."

Dit is toe te schrijven aan de zeer sterke prestaties van de drie activiteiten in het eerste kwartaal van 2010, die voordeel gehaald hebben uit het Autosalon in Brussel en het gunstige winterweer, en aan ons verhoogd aandeel in Belron van 16%, overgenomen van Cobepa. De geconsolideerde netto schuld van de groep is vergelijkbaar met die op het einde van maart 2009. Deze omvat EUR 275 miljoen bijkomende schuld als resultaat van de verwerving van het verhoogde belang in Belron en de betaling van het incentiveplan op lange termijn voor het management bij Belron. Zonder deze twee elementen is de netto schuld van elk van de drie autonoom gefinancierde activiteiten aanzienlijk lager dan op eind maart 2009. De financiering van het effectiseringsprogramma van de vloot van D'Ieteren Lease werd tot december 2011 verlengd onder betere voorwaarden. Rekening houdend met de huidige vooruitzichten in de drie activiteiten van de Groep, en behalve onverwachte gebeurtenissen, zou het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, nu een stijging van ongeveer 15% moeten kennen. Pascale Weber (KBC Securities): "D'Ieteren stelt gerust met trading update, laat daar geen twijfels over bestaan. Het advies voor het aandeel wordt opgetrokken van opbouwen naar kopen, het koersdoel gaat van 380 naar 425 euro."