De brutowinst van de groep steeg met 7,9% naar 1.832,6 miljoen euro komende van 1.699,1 miljoen euro wat overeenstemt met een brutowinstmarge van 25,17% versus 25,16% vorig boekjaar.

De brutowinstmarge kwam echter in het tweede semester onder druk ten gevolge van toenemende kostprijsinflatie die slechts gedeeltelijk kon worden doorgerekend naar de eindconsument.

Pascale Weber (KBC Securities): "Colruyt sloeg de plank mis, wat zich vertaalde in een forse koersdaling. Ik heb slechts een neutraal advies voor dit aandeel."

De brutowinst van de groep steeg met 7,9% naar 1.832,6 miljoen euro komende van 1.699,1 miljoen euro wat overeenstemt met een brutowinstmarge van 25,17% versus 25,16% vorig boekjaar. De brutowinstmarge kwam echter in het tweede semester onder druk ten gevolge van toenemende kostprijsinflatie die slechts gedeeltelijk kon worden doorgerekend naar de eindconsument. Pascale Weber (KBC Securities): "Colruyt sloeg de plank mis, wat zich vertaalde in een forse koersdaling. Ik heb slechts een neutraal advies voor dit aandeel."