Echter, het momentum achter de stijging begon af te nemen : zo was er een lichte negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator.

Dit hoeft niet tot een grote verkoopgolf te leiden, maar kan wel aanleiding zijn voor een tijdelijke correctie. Immers, de trend is nog steeds stijgend zoals geïllustreerd door de stijgende trendlijn van december 2012.

Daarnaast valt de koers na een initiële uitbraak vaak terug tot het uitbraakniveau wat nu een belangrijk steunniveau is. Op

de weekgrafiek ziet Van Herck dat de komende weken een correctie tot 24,50 euro mag verwacht worden.

Na de sterke koersprestatie van dit jaar is het misschien geen slecht idee om tijdelijk wat winst te nemen op een cyclische waarde zoals Bekaert.

Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux eveneens een verlies aan momentum (negatieve divergentie met de RSI-indicator). Daarnaast is de stijgende trend op korte termijn allezins gebroken vermits een stijgende trendlijn neerwaarts werd doorbroken.

Tijdelijk even aan de kant gaan staan, is in de huidige omstandigheden geen slechte optie.

Als de koers na de pandoering van dinsdag wat herstelt, kan er alvast een deel van de positie (40%) gesloten worden. Opnieuw instappen zou Van Herck pas doen bij een uitbraak boven 30 euro.

Echter, het momentum achter de stijging begon af te nemen : zo was er een lichte negatieve divergentie tussen koers en RSI-indicator. Dit hoeft niet tot een grote verkoopgolf te leiden, maar kan wel aanleiding zijn voor een tijdelijke correctie. Immers, de trend is nog steeds stijgend zoals geïllustreerd door de stijgende trendlijn van december 2012. Daarnaast valt de koers na een initiële uitbraak vaak terug tot het uitbraakniveau wat nu een belangrijk steunniveau is. Op de weekgrafiek ziet Van Herck dat de komende weken een correctie tot 24,50 euro mag verwacht worden. Na de sterke koersprestatie van dit jaar is het misschien geen slecht idee om tijdelijk wat winst te nemen op een cyclische waarde zoals Bekaert. Op de daggrafiek zien we volgens Geert Van Herck van Leleux eveneens een verlies aan momentum (negatieve divergentie met de RSI-indicator). Daarnaast is de stijgende trend op korte termijn allezins gebroken vermits een stijgende trendlijn neerwaarts werd doorbroken. Tijdelijk even aan de kant gaan staan, is in de huidige omstandigheden geen slechte optie. Als de koers na de pandoering van dinsdag wat herstelt, kan er alvast een deel van de positie (40%) gesloten worden. Opnieuw instappen zou Van Herck pas doen bij een uitbraak boven 30 euro.