Cimzia (certolizumab pegol) van UCB werd vandaag door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd en biedt een behandelingsoptie voor volwassenen met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis.

Cimzia is ook goedgekeurd voor het verminderen van de tekens en symptomen van de ziekte van Crohn en het behoud van een klinische respons bij volwassen patiënten met een matige tot ernstige ziekte en een onvoldoende respons op een conventionele behandeling.

De nieuwe voorgevulde spuit is nu ook in de VS beschikbaar voor patiënten met de ziekte van Crohn die behandeld worden met Cimzia voor onderhuidse zelftoediening. De voorgevulde spuit werd ontwikkeld voor gebruik door patiënten met verschillende greepvaardigheden en greepsterkten.

De nieuwe spuit kreeg van de Arthritis Foundation de aanbeveling "Gemakkelijk te gebruiken " (Ease-of-Use) als gevolg van een positieve evaluatie van het ontwerp van de spuit door het onafhankelijk onderzoekslaboratorium van de Arthritis Foundation(TM).

Cimzia (certolizumab pegol) van UCB werd vandaag door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd en biedt een behandelingsoptie voor volwassenen met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis. Cimzia is ook goedgekeurd voor het verminderen van de tekens en symptomen van de ziekte van Crohn en het behoud van een klinische respons bij volwassen patiënten met een matige tot ernstige ziekte en een onvoldoende respons op een conventionele behandeling. De nieuwe voorgevulde spuit is nu ook in de VS beschikbaar voor patiënten met de ziekte van Crohn die behandeld worden met Cimzia voor onderhuidse zelftoediening. De voorgevulde spuit werd ontwikkeld voor gebruik door patiënten met verschillende greepvaardigheden en greepsterkten. De nieuwe spuit kreeg van de Arthritis Foundation de aanbeveling "Gemakkelijk te gebruiken " (Ease-of-Use) als gevolg van een positieve evaluatie van het ontwerp van de spuit door het onafhankelijk onderzoekslaboratorium van de Arthritis Foundation(TM).