De regering blijft vasthouden aan het huidige plan en is gecommitteerd om hervormingen door te voeren.

Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de echter de vraag hoe snel die structurele hervormingen vruchten zullen afwerpen en of de economie weer kan gaan groeien.

De markt twijfelt hier duidelijk aan, ondanks een rally in Portugese staatsobligaties de afgelopen weken. De 10-jaars risico-opslag bedraagt nog ruim 10%-punt.

Volgende week zal de 'troika' de derde review van het programma presenteren en zal meer duidelijk worden hoe het land er voor staat.

De regering blijft vasthouden aan het huidige plan en is gecommitteerd om hervormingen door te voeren. Het is volgens Theodoor Gilissen Bankiers de echter de vraag hoe snel die structurele hervormingen vruchten zullen afwerpen en of de economie weer kan gaan groeien. De markt twijfelt hier duidelijk aan, ondanks een rally in Portugese staatsobligaties de afgelopen weken. De 10-jaars risico-opslag bedraagt nog ruim 10%-punt. Volgende week zal de 'troika' de derde review van het programma presenteren en zal meer duidelijk worden hoe het land er voor staat.